info@guitarnordic.com       Tel: +47 954 68 576

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

ARTISTER

NIKLAS JOHANSEN

Niklas Johansen er født i 1989 i København, Danmark. Han har allerede hatt internasjonal suksess etter å vunnet flere konkurranser og priser. Niklas har spilt konsert som soloist og i kammergrupper i 16 forskjellige land over hele verden. Han blir ofte invitert til å delta i konserter og mesterklasser ved kjente festivaler i Europa, Russland og Kina. I tillegg har han spilt inn sitt debutalbum hos det Italienske plateselskapet dotGuitar i 2016, og i 2018 spilte han inn albumet «Paganini//Piazolla» sammen med Kehan Zhang. Niklas har også spilt som soloist sammen med «Danish National Symphony Orchestra» og «Pleven Philharmonic» fra Bulgaria.

 

Niklas begynte å spille gitar da han var 9 år, og påbegynte sine studier ved «The Royal Danish Academy of Music» under Jesper Sivebæk i 2009. Etter å ha fullført sin bachelorgrad, og fått den høyeste mulige karakteren, reiste han til Alicante i 2013 og fullførte en master i Classical Guitar Performance med Prof. David Russel, Manuel Barrueco og flere. I 2014 tok han et utvekslingsår og studerte et år med Ricardo Gallén ved «Hochschule für Musik Franz Liszt» i Weimar, Tyskland. I 2015 spilte Niklas sin Masterkonsert i Danmark og mottok høyeste karakter, siden da har han etterutdannet seg med Jesper Sivbæk i Danmark, og med Ricardo Gallén i Weimar.

CARLOTTA DALIA

Carlotta Dalia, (f.1999) Grosseto, Italia, begynte å spille gitar da hun var åtte år, sammen med Alessandro Nobili. Siden, Alessandro Benedettelli, Fabio Montomoli og Aniello Desiderio. Hun fullførte sin bachelorgrad i Siena på det akademiske musikalske institutt med toppkarakter hvor hun kom inn som fjortenåring. For øyeblikket er hun elev av Giampaolo Bandini i Lucca. Carlotta deltok på timer ved «Accademia Chigiana» i Siena i Oscar Ghiglia sin klasse, der hun mottok et diplom og et stipend for sine bragder. Hun har deltatt i flere store offentlige konserter på flere festivaler i Italia og i Europa, og holdt sin første solokonsert da hun var 12 år gammel. 

Ved den 24. “International Guitar Convention” i Milan, ble hun tildelt “Golden Guitar Prize for the Young Promise 2019”. Hun har oppnådd et imponerende prisdryss med over 20 førsteplasser i nasjonale og internasjonale konkurranser.

 

Da hun var 16 fikk hun utgitt sin debutplate, Gran Solo, på der italienske plateselskapet dotGuitar. I 2017 utgav hun sitt andre album, dedikert til barokkmusikk.

Carlotta er D'Addario artist siden 2016.

YAN KOK

Yan Kok er en internasjonalt prisvinnende norsk klassisk gitarist etter å ha vunnet flere internasjonale konkurranser som for eksempel Hong Kong International Guitar Competition i Kina, Twents Guitar Competition i Nederland og International Young Talents Competition i Sverige. 

 

Hun er nylig ferdig utdannet ved “Hochschule für Musik und Tanz” i Köln i Tyskland hvor hun studerte Konzertexamen under Prof. Roberto Aussel.

 

Yan begynte å spille gitar da hun var 7 år, og har siden da gått på Barratt Due, Norges musikkhøgskole, Robert Schumann Hochschule og er i dag anerkjent som en av de mest fremragende norske gitarister.

 

Som artist har hun spilt rundt i Norge, Sverige, Sveits, Croatia, Tyskland, Østerrike, Nederland, Kina og Brasil både som solist, med orkester, som f.eks «Gran Orquestra Tipica de Tang», og med kammermusikk.

Yan er sponset av Augustine Strings. 

RAMI BLOMQVIST

Rami Blomqvist (f.1999) begynte å spille gitar da han var syv. Fylt 15 startet han på talentutviklingsprogrammet ved Sibeliusakademiet i Helsinki. For øyeblikket studerer han bachelor ved akademiet under Ismo Eskelinen.


I 2019 vant han førsteprisen i Guitar Nordic sin konkurranse. Han vant også førstepris i gitarduo-kategorien i Juvenalia sin internasjonale kammermusikk-konkurranse i Finland i 2017.

 

I 2018 mottok han et stipend fra Pro Musica.